Bestuur en vrijwilligers van KBO-Boekel wensen iedereen: voorspoedig en gezond 2022

Boszicht weer gesloten!

Boszicht: onze unieke locatie voor ontmoetingen, sport, spel recreatie en cultuur moest weer sluiten.

16 augustus j.l. waren we weer begonnen met onze activiteiten. Het was fijn om na ruim 1 jaar van gemis, afstand houden, vereenzaming en het verdriet om overleden leden elkaar weer te kunnen ontmoeten in Boszicht. Helaas bleek 3 maanden later dat we, onder de nieuwe maatregelen niet konden voldoen aan de nieuwe afspraken en normen. We hebben ruim 1 week QR-controles moeten doen en gelukkig bleek dat alle bezoekers volledig gevaccineerd waren. Ondanks dit resultaat waren de sterk oplopende besmettingen, ook onder mensen die volledig gevaccineerd waren, aanleiding om opnieuw het besluit te nemen om Boszicht weer te sluiten tot er weer minder besmettingen en zieken in Boekel en onder onze leden zijn. Want veiligheid en gezondheid staan voorop. Gelukkig verlopen de besmettingen, na vaccinatie, minder heftig en met duidelijk minder ziekenhuisopnamen.

Hoelang de huidige sluiting gaat duren hangt af van de ontwikkeling van het aantal besmettingen. Het bestuur volgt de ontwikkelingen nauwgezet en zal straks in overleg met de onderafdelingen overleggen hoe we weer van start kunnen gaan.

Het missen van de onderlinge contacten, spanning bij het biljarten en kaarten, activiteiten van gym en dansen, creativiteit bij de schilderclub en fotoclub en de cultuur-uitstapjes is bij iedereen duidelijk aanwezig. Ook wordt de kerstviering door velen gemist. Laten we goed voor elkaar en onze omgeving zorgen om zo snel mogelijk als vanouds onze activiteiten weer te kunnen oppakken. Ondanks de huidige situatie is het toch belangrijk om positief vooruit te kijken, want de activiteiten van KBO-Boekel zijn belangrijk voor onze psychische en fysieke gezondheid en nodig om gezond ouder te worden.

Helaas moesten we ook het vieren van ons 60-jarig jubileum (2021) uitstellen, maar niet afstellen !

Het bestuur heeft besloten om iedereen een presentje te bezorgen. Evenals vorig jaar wordt bij alle leden de wenskaart met een presentje, in de vorm van een cadeaukaart (5 Euro, besteden bij COOP) bezorgd.

Onze KBO client-ondersteuners/ouderenadviseurs kunnen i.s.m. het dorpsteam vragen over gezondheid en bereikbaarheid medische/psychische zorg beantwoorden. Namen en bereikbaarheid kunt U vinden op: www.kbo-boekel.nl en op pagina 2 van het Boekels weekblad.

Namens het bestuur: Toon Bullens

Filmmiddagen in Boszicht (Onder voorbehoud)

Nieuws over de filmmiddagen van december 2021 en het jaar 2022.

In december 2021 is er geen filmmiddag i.v.m. de vele feestdagen in december.

Voor het jaar 2022 zijn er de volgende filmmiddagen, telkens aanvang: 13.30 uur:

Woensdag, 19 januari

Woensdag, 16 februari

Woensdag, 16 maart

Woensdag, 20 april

Noteer deze dagen op de kalender of in de agenda.

Filmmiddag, woensdag 19 januari 2022, aanvang: 13.30 uur.

Titel: Ballon, duur: 125 minuten!!

Het verhaal speelt zich af in de zomer van 1979 in de DDR, in de plaats Pößneck, Thüringen. De families Strelzyk en Wetzel hebben het gewaagde plan opgevat om met een zelfgemaakte luchtballon van de DDR naar “het Westen” te vluchten. Op het moment dat de weersomstandigheden ideaal zijn, vindt Günter Wetzel de vlucht echter toch te gevaarlijk. Hij vindt de ballon te te klein voor acht personen en ook zijn vrouw Petra is bang dat hun twee kinderen iets overkomt. Zij gaan daarom niet mee.

Rijbewijskeuring

Bij KBO-Boekel is het mogelijk om je voor verlenging van het rijbewijs medisch te laten keuren. Vanaf 75 jaar is bij verlenging keuring noodzakelijk.

De kosten zijn Euro 40,00. Opgeven bij Bert van der Heijden, tel.322951.

Leden jaarvergadering van de KBO-Boekel

Op dit moment kunnen we nog niet zeggen of en hoe we in maart de jaarlijkse ledenvergadering houden.

Meer informatie volgt in de Actueel van februari.

St. Josephdag in maart

Ook hierover nog geen zekerheid. Meer info in Actueel februari.

Commissie KBO-Boekel Nieuwsblad Actueel