Actueel juni  2023

Thema-avond Fietsveiligheid donderdag 22 juni in Boszicht, aanvang 19.00 uur

KBO-Boekel organiseert in samenwerking met autorijschool John Vesters en Veilig Verkeer Nederland een thema-avond met speciale aandacht voor fietsers, E-bikes en scootmobiels. Aandacht zal besteed worden aan alles wat met deze voertuigen te maken heeft. Bovendien zullen verkeersregels en gedrag in het verkeer besproken en toegelicht worden. Veiligheid in al zijn vormen zal aan bod komen, zoals opstappen, afstappen, het nut van het dragen van helmen en spiegels. Er zal zeker ook ruimte zijn voor het stellen van vragen.

Ook zullen er voorbeelden zijn van goedgekeurde en veilige fietshelmen. Deze speciale avond is voor alle gebruikers van bovenstaande verkeersmiddelen en lidmaatschap van KBO is niet vereist.

Wij hopen op een grote opkomst vanwege de belangrijkheid om veilig deel te kunnen en blijven deelnemen in het huidige verkeer.

 

Fotofietstocht 2023

Fietsclub KBO Boekel en fietsclub KBO Venhorst hebben ook dit jaar, alweer voor de 11e keer, een mooie fietstocht van ongeveer 35 km uitgezet. Ook dit jaar met 24 foto’s in kleur. Gefietst kan worden vanaf 18 mei (Hemelvaart) tot en met 1 oktober. De route mag meerdere malen gefietst of onderbroken worden. 

Deelname-formulieren (kosten 2 Euro per formulier) verkrijgbaar bij: De Plus en Boszicht in Boekel, Coop en Rijwielhandel van Sleeuwen in Venhorst. 

Verdere aanwijzingen zijn vermeld op het deelnameformulier.

KBO Boekel en Venhorst wensen U veel plezier en succes met deze fietstocht.

 

BOSZ-dagen 2023, KBO-Boekel

De Bosz-dagen 2023 zijn: dinsdag 8 augustus, woensdag 9 augustus en donderdag 10 augustus. De flyer en het inschrijfformulier volgen in de Actueel van juli en de inschrijving voor deze dagen is op 6 juli in Boszicht.

 

Onderafdeling Liederenkrans

Vanwege teruglopende belangstelling heeft de leiding van Liederenkrans helaas moeten besluiten te stoppen met hun activiteiten.

Bestuur KBO wil bij deze allen bedanken, die zich hiervoor jarenlang ingezet hebben en we mochten van de penningmeester van de liederenkrans nog een bedrag van Euro 300, zijnde het eindsaldo, terugontvangen.

 

Nieuws van de Kunstgroep

U kunt zich nog opgeven voor de Biënnale in Oosterhout op donderdag 6 juli.

Drie kloosters van de Heilige Driehoek zijn het toneel voor de kunst van internationale allure. We zien schilderijen,sculpturen, fotografie en video.

Vertrek Boszicht 11.50 uur. We lunchen op eigen rekening.

Om 14.00 uur rondleiding met gids. Kosten entree, parkeren en gids 25 Euro pp.   MJ-Kaart niet geldig.

Opgeven bij Greet Mikkers tel. 321966

                     Ton van Driel tel. 323101

Met ingang van september geven we de organisatie van de Kunstgroep over aan 2 enthousiaste kunstliefhebbers: Riky Meulemeesters en Gerard Rutten.

In 2008 hebben Mieke Rijken en Greet Mikkers de Kunstgroep opgericht.

In 2015 heeft Ton van Driel de taak van Mieke Rijken overgenomen. We hebben met veel plezier kunstuitstapjes georganiseerd. Veel leuke contacten gemaakt met kunstminnende KBO-leden. Er was altijd een gezellige sfeer.

Het was voor ons een feest om dit te mogen regelen. Bedankt!

We wensen Riky en Gerard veel succes!

 

KBO-reis: woensdag 14 juni 2023

Het dagprogramma ziet er als volgt uit:
7.45 uur: aankomst bus bij Boszicht
8.00 uur: vertrek naar Brussel
10.30-10.45 u: aankomst in Brussel
11.00-12.00 u: bezoek aan de vergaderzaal van het Europees Parlement
12.00-13.50 u: bezoek aan het Parlamentarium en tijd om te lunchen
14.00-15.00 u: rondrit in de bus met gids door Brussel
Daarna direct vertrek uit Brussel naar Nederland.
18.00 uur: diner in restaurant “ ‘t Witte Huis “ in Zeeland
20.30 uur: thuiskomst in Boekel

De bus zit vol: 50 personen!


NIET VERGETEN MEE TE NEMEN:

  1. Paspoort of ID-kaart
2. Pinpas
3. Mobiel
4. Ev. Lunchpakket ( lunch is niet bij de prijs inbegrepen ).
5. Advies: draag gemakkelijke schoenen.


De tweede busreis naar Brussel
is gepland voor half september of begin oktober.
Er zijn nog maar enkele plaatsen vrij. Mocht u interesse hebben, laat het ons snel weten. Kosten busreis 55 euro p.p.; nadere berichtgeving volgt in de komende Actueel.
Voor vragen: Riky Meulemeesters (0492-321706 of 06-16013123).

 

Leesclub

We zijn aan het inventariseren of er belangstelling is voor een leesclub bij de KBO. De bedoeling is dat we met een groepje van maximaal 8 mensen willen starten in het najaar. Mocht u belangstelling hebben, geef dit dan door aan Riky Meulemeesters,   riky.kboboekel@gmail.com

 

Namens bestuur KBO-Boekel, Bert van der Heijden