Actueel mei 2022

Fotofietstocht 2022

Fietsclub KBO Boekel en fietsclub KBO Venhorst hebben dit jaar alweer voor de 10e keer een mooie fietstocht van ongeveer 35 km uitgezet. Ook dit jaar met diverse foto’s in kleur.

Gefietst kan worden vanaf  15 mei mei tot en  met 2 oktober. De route mag meerdere malen gefietst of onderbroken worden.

Deelnameformulieren kunt U afhalen (kosten 2 Euro per formulier) bij:

Boszicht in Boekel, Coop in Venhorst en bij Rijwielhandel van Sleeuwen in Venhorst.

Verdere aanwijzingen zijn vermeld op het deelnameformulier.

KBO Boekel en Venhorst  wensen U veel plezier en succes met deze fietstocht.

Bedevaart naar Handel

De bedevaart naar Handel is op woensdag 11 mei. Aanvang 14.00 uur.

Noteer deze dag in agenda of op de kalender.

Gymclub KBO

Er is weer plaats voor nieuwe leden bij onze GYMCLUB.

We beginnen met een warming-up, daarna krijgen we oefeningen op muziek voor de: enkel, been, schouder, arm en nekspieren.

Heerlijk voldaan gaat iedereen weer naar huis. Het motto is: doen wat men kan, maar niets forceren.

Op de woensdagochtend zijn er 4 groepen in Boszicht; vanaf 9.00-9.45 uur komen de heren, daarna 3 groepen dames.

Heeft U interesse, kom gerust een keer kijken/meedoen, we weten zeker dat het U bevalt.

Inlichtingen: Dhr. J. Melis, tel. 321454.

BOSZ-dagen 2022, KBO-Boekel

De BOSZ-dagen 2022 zijn : woensdag 10 aug., donderdag 11 aug. en vrijdag 12 augustus.

Noteer deze alvast in de agenda of kalender. Info en aanmelden voor deze dagen volgt in de Actueel van juli.

KBO-reis: woensdag 29 juni 2022

Dit jaar gaat de reis naar Rotterdam en wordt verzorgd door De Wit Reizen.

Het globale dagprogramma ziet er als volgt uit :

08.15 uur : vertrek bij Boszicht.

10.30 uur: aankomst Rotterdam.

11.00-12.15 uur: rondvaart door de haven.

12.30 uur: vertrek uit Rotterdam.

13.15 uur: lunch in Terheijden.

14.15 uur: vertrek uit Terheijden.

15.00 uur: aankomst in Oudenbosch waar we o.l.v. een gids een bezoek brengen aan de basiliek.

16.45 uur: vertrek uit Oudenbosch.

18.30 uur: diner in restaurant “Het Witte Huis” in Zeeland.

21.00 uur: thuiskomst in Boekel.

Op donderdag 12 mei inschrijven voor de reis in Boszicht, van 9.30 uur tot 11.30 uur.  Kosten zijn € 70,00 per persoon.

Degene die een dieet of allergie heeft, graag bij de inschrijving laten weten.

Omdat het na 2 jaar corona-perikelen moeilijk in te schatten is hoe de belangstelling voor deze dagreis is gaan we deze reis met één bus doen, maximaal 50 personen. Wie het eerst komt, het eerst maalt.

Bij veel belangstelling overwegen we zeker om nog een extra dagreis te organiseren op woensdag 22 juni.

Thema-middag in Boszicht donderdag 19 mei, aanvang 13.00 uur

De thema-middag bestaat uit 2 delen.

Deel 1. Cybercrime, dit gaat over alle soorten internet-oplichting in al zijn vormen en vooral hoe je dit soort oplichting kunt herkennen en voorkomen.

Dit deel wordt verzorgd door Hidde van der Linden( preventiemedewerker Gemeente Boekel/ Ons welzijn/dorpsteam)

Deel 2. Beveiliging, dit gaat over diverse soorten eenvoudige beveiliging van woningen, o.a. slimme deurbellen met camera en domotica-voorzieningen.

Dit deel zal verzorgd worden door Edith Mostert van KBO-Brabant.

Beide delen sluiten goed op elkaar aan en zullen vele mogelijkheden tonen die voor iedereen interessant zijn. Wij hopen op een grote opkomst.

Thema-avond mantelzorgmakelaar maandag 30 mei

Het Dorpsteam Boekel organiseert op maandagavond 30 mei een bijeenkomst voor mantelzorgers met als thema ‘Mantelzorgmakelaar’.

Locatie: Dorpsteam,  Kennedystraat 2a , tijd van 19.00-20.30 uur.

Dagen om te onthouden.

Mei

Bedevaart Handel

Inschrijven KBO-reis,Boszicht v.a. 9.30 uur

Jubileumviering seniorenkoor

Thema-middag Boszicht, Cybercrime etc.

Thema-avond mantelzorg,

Namens bestuur KBO-Boekel, Bert van der Heijden