Actueel november 2021

Bestuurszaken KBO , werving nieuwe bestuursleden

In aanloop naar onze jaarvergadering wil het bestuur van KBO-Boekel in contact komen met nieuwe bestuursleden. Twee van de huidige bestuursleden gaan stoppen.

Wij zijn op zoek naar actieve leden die het bestuur weer compleet maken.

Leden met een brede algemene belangstelling, goede kennis van de Boekelse gemeenschap, zich goed kunnen inleven in de omgang met de ouder wordende senioren en samen met de andere bestuursleden onze jaarlijkse evenementen organiseren.

Vanwege de samenstelling van het bestuur nodigen wij bij grote voorkeur  vrouwelijke kandidaten uit om een evenwichtige samenstelling binnen het bestuur te hebben.

Kandidaten kunnen zich melden bij de leden van het bestuur en ook voor vragen kunnen de kandidaten terecht bij de bestuursleden.

Namens het bestuur: Toon Bullens

Kunstgroep: Noord-Brabants Museum, Den Bosch, donderdag 11 november

We beginnen weer !!!!!

Donderdag 11 november bezoeken we het Noord-Brabants Museum in Den Bosch.

Vertrek 12.15 uur bij Boszicht.

O.l.v. een gids bekijken we de tentoonstelling van 100 etsen van Picasso.

In de museumbrasserie gebruiken we koffie met Bossche bol. In de brasserie is het verplicht scannen van ieders corona-app .

Kosten met museumjaarkaart, entree, gids, koffie met gebak 15 Euro.

Kosten zonder M.J.-kaart totaal 30 Euro.

Zo spoedig mogelijk opgeven: Greet Mikkers tel. 321966 of Ton van Driel  tel. 323101

Fotofietstocht 2021

Na een stijging van het aantal deelnemers van de fietstocht in 2020 (met prachtig fietsweer de hele zomer) is er dit jaar een kleine terugval met 10% minder deelnemers.

Desondanks is de organisatie dik tevreden, jammer dat er twee foto’s gedeeltelijk moesten worden afgekeurd. Gezien de reacties op de ingeleverde formulieren zijn ook de deelnemers tevreden. De juiste volgorde van de foto’s was:

3-2-18-9-12-19-13-5-15-22-1-11-10-14-24-20-16-8-21-6-4-23-7-17.

Foto nr.3 kon zowel op nr.1 als ook op nr. 24.

Uit de goede inzendingen (77 st.) zijn de 3 prijswinnaars getrokken:

1e: C.van Lankveld, Noordstraat 3a, Venhorst

2e: W.Verkuijlen, Wielewaallaan 7, Boekel

3e: Fam. v.d.Horst, Hoekstraat10, Venhorst

De prijzen zijn bij de winnaars thuis uitgereikt.

Het doet de organisatie deugd dat de deelnemers afkomstig zijn uit diverse plaatsen  in de omgeving van Boekel wat voor ons een stimulans is om wederom in 2022  een fotofietstocht te organiseren.

Nogmaals dank voor Uw deelname, Fietsclub KBO Boekel en KBO Venhorst..

Filmmiddag, woensdag 17 november 2021, aanvang: 13.30 uur

Titel:  No date, no signature, duur: 135 minuten!!

Een film die met de deur in huis valt, openend met nachtelijke beelden vanuit de voorruit van een auto. Een perfect uitzicht op de snelweg. Opeens, vanuit dat perspectief, is er een knal. Een aanrijding. De slachtoffers zijn vier gezinsleden die samen op de brommer zaten, de man in de auto is forensisch patholoog dokter Nariman. Geschrokken stapt hij uit en richt zich meteen op de twee kinderen van het gezin. Het zoontje van acht lijkt gewond maar ondanks aandringen weigert vader hem te laten onderzoeken in het ziekenhuis.

Koersbal in Boszicht

Leden van de KBO-Boekel hebben het verzoek gedaan om toch weer te beginnen met het spel Koersbal in Boszicht.

Koersbal is een van de meest populaire sporten onder Nederlandse ouderen. Deze balsport lijkt een beetje op het bekende Franse jeu-de-boule en wordt vooral binnen beoefend. Veel mensen weten niet dat koersbal (in Engeland Bowls genoemd) een balsport is waarvan de geschiedenis tot wel honderden jaren teruggaat en was destijds vooral in Groot Brittannië populair.

Doordat koersbal geen zware inspanning vereist, kan de sport tot op hoge leeftijd blijven worden gespeeld. Meestal wordt koersbal informeel gespeeld in gezelligheidsclubs, verzorgingshuizen en buurtcentra. Zo heeft u samen een leuk tijdverdrijf en kunt u meteen een competitieve sport beoefenen.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Toos Coolen, tel.nr.: 321546.