Actueel september 2022

BOSZICHT weer geopend vanaf 15 augustus

Na de grote schoonmaak van Boszicht (25 juli tot 6 augustus) door het bestuur en een aantal enthousiaste leden zijn we van start kunnen gaan. We hopen dat we iedereen weer kunnen begroeten bij alle activiteiten.

Een van onze leden, mevr. Tielemans-Bouw, is 100 jaar geworden. Namens het KBO-bestuur hebben Toon Bullens en Riky Meulemeesters haar in de bloemetjes gezet en onze felicitaties overgebracht. 

De “BOSZ-dagen” zijn in de vakantie geweest op 10-11-12 augustus en waren uitstekend georganiseerd. De film, fietstocht en de knutseldag waren ondanks de hoge temperatuur een succes en worden volgend jaar zeker weer op de kalender gezet.

I.v.m. het 60-jarig jubileum wil het bestuur aan alle leden vragen of er foto’s zijn (b.v. bouw van Boszicht, activiteiten in de tuinbouwschool, oprichting KBO-Boekel enz.), of verhalen, anekdotes die getoond of verteld kunnen worden tijdens de jubileumdagen.

Nieuws van de Kunstgroep

Donderdag 15 september bezoeken we de expositie “Het Symbolisme in Vlaanderen” in het Noord-Brabants Museum in Den Bosch. Terwijl rond 1900 de industrialisatie in België een feit is, zet een groep kunstenaars zich af tegen het kapitalisme. Je ziet ruim 60 werken van Belgische kunstenaars: George Minne, Valerius de Saedeleer en Gustave van de Woestijne.

Alle werken tonen verlangen naar verdieping, natuur en innerlijke rust.

Kosten met MJK en koffie, gebak en gids: Euro 12,50; zonder MJK Euro 27,50.

Vertrek Boszicht: 12.15 uur. Opgeven vôôr 10 september bij: Greet Mikkers tel. 321966, Ton van Driel tel. 323101.                                                   

Filmmiddag, woensdag 21 september, aanvang 13.30 uur

Film: The Little Comrade, duur: 98 minuten.

Het is 1950 en Sovjet-Estland gaat gebukt onder de Stalinistische terreur. Als de moeder van de 6-jarige Leelo wordt afgevoerd, zegt ze tegen haar: ‘als je je goed gedraagt, zal ik snel terug zijn’. Woorden die Leelo niet kan vergeten. Ze doet daarom haar uiterste best om braaf te zijn, maar wat precies goed en fout gedrag is, wordt steeds verwarrender. Waarom is de Estlandse vlag ineens verboden? Wie is toch die vijand van het volk? En waarom hangen die enge agenten van de binnenlandse veiligheidsdienst rond hun huis? Ondanks alle pogingen om zich goed te gedragen, rolt Leelo van het ene probleem in het andere. En diep van binnen groeit bij het kleine meisje de angst dat het haar schuld is dat haar moeder nog steeds niet thuis is.

De filmmiddagen voor 2022 zijn nog: 19 oktober en 16 november.

Seniorenmiddag KBO kring Boekel

De KBO kring Boekel organiseert een seniorenmiddag voor alle senioren van Boekel en Venhorst. Deze middag is op donderdag 6 oktober 2022  van 14.00 uur tot 17.00 uur in de Horst te Venhorst.

Alle senioren van Boekel en Venhorst zijn hierbij uitgenodigd, wel of geen lid van de KBO’s Boekel of Venhorst, toegang gratis.

Er wordt een huiskamerconcert op troubadour-achtige wijze gebracht met mooie verhalen en luisterliedjes en na de pauze een spectaculaire entertainment show waarbij de aanwezigen tot feestelijke hoogte worden gebracht.

Noteer deze datum in de agenda of op de kalender.

Country-dansen in Boszicht

THE FORREST-SIGHT COUNTRY DANCERS.

Wie zijn wij?

We zijn een groep 50-plussers die graag dansen, namelijk country-dansen.

Het countrydansen is leuk om te doen. Je bent in beweging en je moet de passen onthouden, dus is het meteen ook hersengymnastiek. De ene dans gaat sneller als de andere, ook zijn er mooie langzame dansen. In het begin valt het niet mee om te doen, maar als je het systeem van de passen door hebt ben je trots op jezelf, helemààl als je net je eerste dansje kent.

Uit hoeveel passen bestaat een countrydans ?? De dansen bestaan uit 32 tot 64 passen, om de week komt er een nieuwe dans bij.

Jaarlijks zijn het er ongeveer tien.

De mensen die regelmatig aan countrydansen doen, ervaren het echt als veslavend, je wil namelijk elke dans gewoon kennen!!!  Maar dat zoiets niet direct gaat mag ook duidelijk zijn, stap voor stap, bij de ene lukt dat beter dan bij de ander, in principe kan iedereen het leren, ieder op zijn eigen tempo.

Elke maandagmorgen wordt er in Boszicht gedanst van 9.15 uur tot 11.15 uur

door de beginners, elke donderdagmorgen door de gevorderden.

Heb je interesse, je mag altijd een keer komen kijken en eens wat proberen in overleg. Ook KBO-leden van buiten de gemeente Boekel zijn van harte welkom.

Indien je vindt dat countrydansen iets voor je is, schroom niet, neem contact op met:

Nelly van Sinten, 06-53734038 of Mien van de Zanden, 06-10016727.

60-jarig jubileum in Boszicht

Op donderdag 15 en vrijdag 16 september vieren we ons 60-jarig jubileum.

We trakteren onze leden en genodigden op een High-Tea en de middag wordt muzikaal opgeluisterd. Boszicht is om 13.00 uur open.

Het programma start om 13.30 uur tot 16.30 uur. Degenen die een toegangskaart hebben voor deze middagen zijn van harte welkom.

Let op: er zijn nog kaarten beschikbaar voor de vrijdagmiddag, af te halen bij de bar in Boszicht.

Dagen om te onthouden

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Woensdag

30

14

15

16

21

Aug.

Sept.

Sept.

Sept.

Sept.

Museumbus Amstelveen, Boszicht. 8.45 uur

Kienen Boszicht, 13.30 uur

Jubileumviering in Boszicht

Jubileumviering in Boszicht

Film Boszicht, 13.30 uur

 

  Namens bestuur KBO-Boekel, Bert van der Heijden