KOERSBAL                ligt tijdelijk stil

 

KBO Boekel Koersbal

Contactpersoon: 

 

Koersbal….. dé sport voor iedereen!

 
Wat is Koersbal? 

Koersbal is een balsport die veelal binnen wordt gespeeld op een viltmat van 8 x 2 meter en die door iedereen gespeeld kan worden.

 

Hoe wordt Koersbal gespeeld?

Meestal in teamverband. De bedoeling van het spel is om een bal, vanuit het speelvak, over de mat zo dicht mogelijk bij de “jack” te rollen.

De “jack” is een kleine witte bal die vooraf op de mat is geplaatst.

De moeilijkheidsfactor ligt daarin, dat het zwaartepunt van de speelbal uit het midden ligt waardoor de bal altijd een kromme baan beschrijft. Dit heet een curve. Het spel vereist concentratie, nauwkeurigheid, spelinzicht en techniek voor een succesvol resultaat.

 

Wie kan er meedoen met koersbal?

Iedereen vanaf 50 jaar. Er is altijd een wedstrijdleid(st)er aanwezig, die ook de stand bijhoudt. Bij KBO Boekel speelt men koersbal niet in clubverband. De aanwezigen worden middels loting tot een team gevormd. Meedoen is gratis. Regelmatig meespelen verdient de voorkeur om goed te leren spelen.

Koersbal brengt spanning en gezelligheid. Koersbal kan in enkele minuten  geleerd worden. Men kan het direct spelen.

Maar pas op!!! Het is een spel vol verrassingen. Naarmate de spelvaardigheid toeneemt, worden de mogelijkheden groter. De voortdurende afwisseling van geconcentreerd spelen, het kijken naar elkaars spel en het samen zoeken naar oplossingen van een moeilijk spelsituatie, geeft het koersbal een aparte sfeer.

U zult merken dat koersbal niet alleen de spelers in spanning houdt, maar ook de toeschouwers intens doet meeleven.